Lugano

Jatkoa Zermatt- Matterhorn-blogiin…

30.4. - 14.5.2013 258

Parkkiaikaa oli kiekossa yhdeksään asti, mutta kello oli puoli kymmenen, kun menin viemään laukkuja autolle ja ruuvaamaan lisää aikaa. Carabinieri olikin siinä jo tarkastamassa parkkikiekkoja ja samassa hotellissa majoittunut ranskalaispariskunta sai pikavoiton. Eivät onneksi ehtineet Fiestan kohdalle vielä, niin pyöräytin tunnin lisää…

Aamupalan jälkeen käytiin kattoon Stresan perjantaimarkkinat.

30.4. - 14.5.2013 354

Vettä satoi ja auton mittari näytti 13 astetta, kun kurvattiin rantatielle kohti Luganoa. Tie oli kapea ja mutkainen ja piti olla tarkkana, kun tuli linja-auto tai rekka vastaan, ettei saanut kontaktia. Sää selkeni pohjoiseen päin mentäessä ja Locarnon alla menevässä pitkässä tunnelissa alettiin värkkään navigaattoria päälle. Locarnon jälkeen tie nousi taas jyrkästi vuoren päälle, eikä navi tuntenut katua, jolla seuraava majapaikkamme Villa Marita sijaitsi. Via Lucino 49, eikä navi vaan tunne semmosta osoitetta… oltiin jo lähes Luganossa, kun välähti kirjoittaa pelkkä Lucino naviin, niin johan tärppäs.

30.4. - 14.5.2013 514

30.4. - 14.5.2013 513

Villa Marita sijaitsi rauhallisella asuinalueella hieman keskustan ulkopuolella ja olisi ollut kyllä hakusessa ilman navia. Liikennettäkin on täällä sen verran paljon, puhumattakaan ahtaista kaduista, että olisi voinut pukata hien pintaan ekaa kertaa tällä reissulla.

Ystävällinen täti olisi mielellään ottanut maksun käteisenä, mutta kroonisen frangipulan vaivaamana jouduin pulittamaan pari euroa ylimääräistä “luottokorttilisää”. Täti ihmetteli kaukaista kotimaatamme ja ihasteli lomasuunnitelmaamme, mutta myönsi, ettemme olleet ihan ensimmäiset suomalaiset tässä paikassa. Tietokonetta ei ollut respassa, vaan meidän varaus löytyi ruutupaperivihkosta. Muutenkin tämä hotelli näytti vanhanajan majatalolta, mutta tästä oli tehty viihtyisä ja kaikkialla oli tosi siistiä.

30.4. - 14.5.2013 293

Parvekenäköala sitten kruunasi lopun, niin olimme tyytyväisiä ja korkkasimme 2 euron Spumantepullon parvekkeella. Kun jalat janosivat taas kävelyä, lähdimme laskeutumaan alas Centro Storicoa kohti.

30.4. - 14.5.2013 320

30.4. - 14.5.2013 317
Parinkymmenen minuutin kävelyn jälkeen löysimme etsimämme, eli viihtyisän terassin Luganojärven rannalta, johon kelpasi köyhän Eu-kansalaisen vaatimaton visakortti.
Vähäisestä italiankielitaidostani oli hyötyä, koska tämänkään soittoruokalan tarjoilijatipunen ei suomea osannut, eikä englantia. Ja minun saksankielitaitoni tuntien päädyimme kompromissina italiaan ja sain kurkunkostuketta tilattua. Rahanpesulla rikastuneita paikallisia lipui ohitsemme hienoissa autoissaan… Bentley… Rolls Royce ja Lamborghini ainakin bongattiin. Lugano muistuttaa jollainlailla Luxenbourghia siistine taloineen ja pihoineen, kukkaistutuksineen, korkeuseroineen ja siinä miten varakkuus näkyy kaikkialla. Keskustassa oli varmaan kaikki kalliit merkkiliikkeet edustettuna, kuten Luxissakin.

2013-05-03-270

30.4. - 14.5.2013 3242013-05-03-271

30.4. - 14.5.2013 3372013-05-03-269

Maha oli nyt senverran täynnä nestemäistä välipalaa, että raskaampi päivällinen sai nyt jäädä ja päädyimme paikallisen Mäkkärin asiakkaiksi. Roadrunner-ateria sopi meille jo nimensäkkin puolesta ja oli hyvän makuinenkin. Pikkushoppailut vielä Henkkamaukalla ja taksiarvonnassa kohdalle osui uusi mersu, jonka mustaan pukuun pukeutunut kuljettaja ei kelpuuttanut visaa, mutta ymmärsi eurojen päälle. Matka hotellille ylämäkeen ruuhkaisessa kaupungissa kesti saman verran kuin kävellen alaspäin ja ajattelin mielessäni, että tuleekohan suurikin lasku tämmösestä luxuskyydistä, kun taksamittariakaan ei näkynyt. Hotellin pihalla kuski kippasi mittarin näkyviin vaihdekepin vierestä ja muunsi 30 frangia 25:ksi euroksi… ei nyt mitään kovin halpaa, mutta konkurssilta kuitenkin vältyttiin.

2013-05-03-275

Suihkun jälkeen oli mukava heittäytyä petiin katsomaan panoraamaikkunasta kun Lugano vaipui iltaan ja tuhannet valot syttyivät kukkuloille. Unikin tuli pian sen jälkeen, kun naapurikämpän hetekan jouset lakkasivat kitisemästä. Varalta laitoimme korvatulpat, jos siellä vaikka intohimon liekki roihahtaa uudelleen 🙂

 

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia, Sveitsi Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.