Milano, Italia-Patras, Kreikka

Jatkoa St. Moritz-blogiin

Siis todellakin, St. Moritz on yli 1800 metrin korkeudessa. Sitä minä aattelin, kun sitä nousua riitti ja riitti. Selvisi sekin, että minne ne vedet laskee niistä järvistä, eli Tonava kaunoinen aloittaa pitkän matkan Euroopan halki juuri täältä. Eli, tuo 1,8 kilon lasku riittää viemään vedet tuhansien kilometrien päähän Mustaanmereen… Niin se matkailu avartaa ja taas ollaan maantiedossa paljon viisaampia 🙂

Matka Lassin Mandoliinista Malpensan kentälle oli vaiherikas… oli navigaattoria, oli Samsung-tabua, oli 2 terävää silmäparia, mutta siltikään ei ollut hajuakaan, missä se Fiesta pyöri koko päivän. Välteltiin maksullisia moottoriteitä, joten pyörimistä liikenneympyröissä riitti. Viimein päästiin samalle paikkakunnalle missä autovuokraamon piti olla, mutta navi ei tuntenut osoitetta, eikä kellään paikallisella ollut hajuakaan. Totesin italiankielitaitoni varsin vaatimattomaksi, kun kuuntelin useamman kerran minuuttitolkulla polpotusta, mistä en ymmärtänyt juurikaan mitään.

Ei auttanut kuin selata Google-mapsia niin kauan, että jotain tolkkua asialle saatiin. Viimein osoite löytyi ja noin 10 km ajomatkan jälkeen kurvasin Fireflyn pihaan. Vuokraamon neiti kysyi: “tutto bene?” johon vastasin että: “Si si, molto bene, grazie”. Neiti heitti meidät Malpensan kentälle, mistä bussi vei meidät  Milanoon… vabene 🙂

Muutaman kerran Milanossa käyneinä jätettiin nähtävyydet väliin ja suunnattiin suoraan Naviglion kanava-alueelle iltapalalle. Big Pig baari oli vissiin menny konkkaan, mutta samalla paikalla jatkoi uusi baari vanhalla konseptilla, eli 8 euron hintaan sai valita juoman ja syödä mahan täyteen buffetista. Ei kuitenkaan kehdatu kahta lautasta enempää hakea ja kun viiniäkin olisi vielä mahtunut, niin toistettiin sama viereisessä baarissa. Jytkäyttipä kunnon ukkosen siinä syödessämme ja vettä tuli heti kunnolla jonkin aikaa.

30.4. - 14.5.2013 534

Aamun harmaudessa matka jatkui Bergamon lentoasemalle ja kohti aurinkoista Kreikkaa. Alkoi vähän mieli mustua, kun oli jo lähes koko viikon ollut pilvistä ja sadellut ja näytti koko Italia olevan paksun pilviverhon peittämä. Vasta saappaankoron päällä tuli rakoa sen verran, että huomasimme olevamme saappaankoron päällä.

30.4. - 14.5.2013 545

Araxoxen kentällä iski lämpö vasten kasvoja, kun kipusimme pikkuportaita Rynkyn koneesta. Bussi lähti hetimiten Patrasta kohti ja noin puolentunnin päästä mietittiin bussiasemalla, että missähän päin se meidän hotelli. Kreikkalaiset koukerot on senverran erikoisia, ettei niitä tavaamalla tullut hullua hurskaammaksi ja niinpä päätimme ottaa taksin. Kuskikaan ei ollut hajulla hotellimme sijainnista, mutta pidettyään pikku palaverin kollegoidensa kanssa tuntui jo pientä vihiä olevan. Kilometrin ajettuaan veloitti 5 euroa ja viittelöi jatkamaan kävelykatua eteenpäin. Kilometri kun oli taivallettu mukulakivikatua raskaitten laukkujen kanssa, päätettiin lepotauosta läheisen ravitsemusliikkeen terassilla ja samalla päivittää sijaintimme. Google-mapsin paikannin paljasti karun totuuden… kuski oli neuvonut meidät väärään suuntaan ja lisäksi väärää katua. Se yhdistettynä reiluun yliveloitukseen sai meidät manaamaan kreikkalaiset taksikuskit vielä kuumempaan paikkaan kuin tämä kylä.

No, ensin löytyi jo oikea katu. Kilometrin päästä hotellin lähellä oleva Patran keskusaukio ja parin kysymisen jälkeen jo hotlan ovikin… joka oli lukossa. Viereisen baarin tarjoilijatyttö kaiketi huomasi tuimat ilmeemme ja riensi kysymään, mikä hätänä? Ei tiennyt hänkään miten saisi oven auki. Kun koko baarin asiakaskunta oli osallistunut keskusteluun, eräs nuorimies otti puhelun jonnekkin ja nuorehko naishenkilö putkahti nurkantakaa, ja pyysi seuraamaan perässä. Konstantinos Palaigos-hotellissa ei ollut respaa vaan kyseinen palvelu löytyi viereisellä   kadulla olevasta hotellista.

Olin kuitenkin ehtinyt tilata virvokkeita ja niiden saavuttua nostimme asian ratkaisseen nuoren miehen kanssa maljan kreikkalais-suomalaisen yhteistyön kunniaksi. Kun laukut saatiin viimein kammettua loputtomien portaiden jälkeen huoneeseen, kiukku alkoi pikkuhiljaa hälvenemään, kun huomasimme kämpän varsin asuinkelpoiseki yhden yön oleskelua silmälläpitäen. Huone oli ainakin 4 metriä korkea… iso kuin mikä ja sisustettu kuin ruhtinaan palatsi..

30.4. - 14.5.2013 57830.4. - 14.5.2013 579

Vielä kun keskusaukion laidassa sijaitseva Bar & Grill tarjosi meille maukkaan päivällisen varsin kohtuuhintaan, oli päivä kuitenkin pelastettu 🙂

30.4. - 14.5.2013 574

Aamupala oli maukas ja tarjoiltiin salissa joka oli sisustettu historialliseen kuosiin.

30.4. - 14.5.2013 59230.4. - 14.5.2013 595Palan painikkeeksi tein pienen kävelyretken Patran keskustassa. Kyllä aamut ovat parasta aikaa reissun päällä!

30.4. - 14.5.2013 59030.4. - 14.5.2013 58230.4. - 14.5.2013 58430.4. - 14.5.2013 58530.4. - 14.5.2013 586

Nuori taksikuski ymmärsi, kun näytin tabulta Rio-Antirio sillan kuvaa ja kameraa.
Sillalle oli lähes 10 kilometrin matka ja hyvän kuvauspaikan kuski löysikin. Silta on 1 maailman suurimmista ja oli muistaakseni Euroopan suurin rakennushanke jonakin vuonna.

30.4. - 14.5.2013 60330.4. - 14.5.2013 611

Tarkistin asian: Silta on valmistunut vuonna 2004 ja on maailman pisin moninkertainen kaapelikannatteinen silta.

Nuori mies oli hyvin avulias, vaikka juuri yhteistä kieltä ei löytynytkään. Patras ei ole turistikylä, niin englannin kielitaito ei ole kovin korkealla tasolla. Eikä se omakaan kielitaito niin hääppönen ole… Kaveri heitti meidät satamaan, mistä lauttaliput Kefaloniaan irtosivat 17 euron hintaan per henkilö.

“On kauan jo laulanut hiljaa minulle Poseidon”… soi päässäni, kun nousimme Ionian Star aluksen kannelle.

30.4. - 14.5.2013 64530.4. - 14.5.2013 62830.4. - 14.5.2013 627

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia, Kreikka Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Milano, Italia-Patras, Kreikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.