Torreblanca

IMG_6585 (2)

Aamu ei ehtinyt haljeta, tai siis valjeta, kun taksi nouti meidät asuntomme edestä. Kadut ovat tässä vanhassa kaupungissa niin kapeita, että suhari joutui eräässäkin risteyksessä vexlaamaan jonkin aikaa, että sai auton käännettyä risteyksen läpi.

Juna kulki taas luodin lailla ja vajaassa parissa tunnissa toi meidät Malagaan. Lentoasemalla treffasimme Suomesta saapuneet nuoremman sukupolven edustajat, jotka tulivat jakamaan kanssamme Aurinkorannikon ilot ja surut seuraavan viikon ajan. Olin heitä ohjeistanut vaihtamaan kuumuuden takia kevyempää päälle jo lentoasemalla ja tietysti aurinko oli nyt pilvessä, eikä asteitakaan ollut liiaksi asti, mutta eihän tuo näyttänyt tunnelmaa latistavan.

Pienen harhailun jälkeen Fireflyn autovuokraamo löytyi kellaritiloista ja aika uudenkarhea 7 hengen WW Caddy saatiin alle. Vuokraamon senjorita olisi mielellään myynyt lisävakuutuksen, mutta tällä kertaa en nyt sitä ottanut. Siitä neiti ei kauheasti tykännyt vaan veloitti Visalta 700 € vakuusmaksua, jonka palauttaa sitten joskus, jos auto ehjänä tuodaan takaisin.

Vuokrahuvilamme  La Buganvilla löytyi Torreblancan kukkuloilta helposti ilman karttaa. Olin tutkinut reitin etukäteen Google Earthista ja olihan tämä alue jonkin verran tuttua jo ennestään. Huvila on todella hienolla paikalla ja “ylellinen” Andalucialaisvilla uima- altaineen ja marmorilattioineen.

IMG_6678IMG_6666IMG_2869

IMG_6698

IMG_6649

Syömässä käytiin Los Bolichesissa ja auto ostettiin täyteen elintarvikkeita Fugen Mercadonasta. Sitä syömää ja juomaa mahtuu kuuteen aikuiseen ihmeen paljon.

Aurinkokin oli ilmestynyt pilven takaa ja uima- allasta sekä huvilan saunaa päästiin testaamaan.

2014-09-20-23912014-09-20-2412

Illan pimetessä pidettiin grillibileet, joissa myös nostettiin Cava malja meille senioreille, koska tänään oli kulunut tasan 9 vuotta meidän ekatreffeistä.

IMG_2890IMG_2919

Seuraavana aamuna pyörähdettiin puolella porukalla Benalmadenan satamassa ja Torremolinoksen Lidlissä. On aika hauskaa, että täällä on Lidlissä tavarat samassa järjestyksessä kuin kotipuolessa, niin ei tarvi paljon haeskella. Eli samat tavarat löytyy, mutta viinivalikoimat on kattavammat.

2014-09-20-2408IMG_2936

Hinnat taas ovat aivan totaalisen erit. Eilenkin ostin kaksi täpötäyttä kassillista, hyvä että sangoista sai kiinni juuri ja juuri. Lasku oli oli 17 euroa???  Kukkaro kiittää! Nuorisokin alkoi olla sitä mieltä, että tämä olisi kelpo paikka asua kun vaan keksisi miten sitä rahaa tulisi joku könttä summa tilille, vaikka kerran kuussa. No, kun me lyödään viisaat päät yhteen, niin eiköhän tuommonen pikku problema ratkea iltaan mennessä. Matkan jälkeen ostin kotopuolen K- marketista samanlaisen setin ja maksoin 63 rahaa, että tälleen.

Päivä kului rattoisasti vesileikkien. On se kyllä luksusta kun on uima- allas täysin omassa käytössä. Tytöt loihti meille meksikolaistyylisen päiväpalan ja kieli lähti med följande.

Illalla tepasteltiin läheiseen tapasravintolaan ja syötiin oikein pitkällä kaavalla. Tarjoilija kantoi vielä lopuksi pöytään kuoharia jäissä laulaen samalla: Happy birthday to you… Eka arvelin, että miekkonen on joko erehtynyt tai seonnut päästään pahemman kerran, mutta sitten hokasin että tytär oli äskettäin käynyt supattelemassa baaritiskillä.

No, sitä eilistä merkkipäivää sitä vietetiin edelleen. Viereisen pöydän brittiseurue yhtyi ilonpitoon, niin piti heillekkin kertoa mistä tässä kaikessa on kyse. Onnittelivat, ja yksi pöydän miehistä kertoi olleensa vaimonsa kanssa yli 50 vuotta. Huh, kylläpä on hyvän vaimon löytänyt. Peijakkaan penskat olivat vielä laskunkin menneet maksamaan, niin ruttuiset setelit saivat jäädä vielä taskunpohjalle odottamaan huomista. Ruoka oli tosi maukasta ja aateltiin että ehkä poiketaan vielä toisenakin iltana.

Täydellä vatsalla jaksoikin hyvin nousta lähes kilometrin jyrkähköä ylämäkeä takaisin Buganvillaan… ei ollut vilu tahi nälkä. Altaalla ratkaistiin paikkakunnan Skip-Bo mestaruus, pysti lähti Kempeleen suuntaan. Ilta oli päättynyt kuulemma flamenco- esitykseen, itse taisin olla jo nukkumassa kun en muista sellaista nähneeni.

La Buganvillan löytää yhteystietoineen googlettamalla. Yhteydenpito huvilan suomalaisomistajien kanssa on jouhevaa ja viikon vuokra varsin kohtuullinen.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Torreblanca

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.