Gibraltar

Aamu oli pilvinen, joten käännettiin Volkkarin keula Gibraltaria kohti. Kakkoskuski sopeutui pian nopeatempoiseen liikennekulttuuriin ja alle tunnissa alkoi Gibin rantakallio näkyä horisontissa.

Gibraltar on Britannialle kuuluva siirtomaa Espanjan eteläkärjessä ja maat ovat kiistelleet alueesta vuosisatoja. Espanjallakaan ei ole oikein vara olla asiassa kovin jyrkkänä, koska maalla on pari samanlaista saareketta Marokossa.

Kohta, kun oltin käännytty rampista kohti Gibiä, alkoi katkeamaton autojono oikeanpuolimmaisella kaistalla. Ajettiin sitten pitkän matkaa vasenta kaistaa kunnes älyttiin, että se veisi meidät ainoastaan Espanjan puoleisen kaupungin keskustaan. Kiilattiin sitten siihen jonoon sisälle ja alkoi pitkä odotus.

IMG_3119

Rajalla oli passin tarkastus ja lisäksi, jos Gibin lentokentältä nousi tai sinne laskeutui kone, liikenne pysäytettiin. Miksikö… Sen takia, että ainoa tie mitä pitkin tuohon Britannian “maakuntaan” pääsee, kulkee poikki kiitoradan.

IMG_2437

Toistatunnin jonotuksen jälkeen tuo kiitorata vihdoin ylitettiin ja päästiin samalla väljemmille vesille. Opasteet eivät olleet kovin kummoiset, mutta Europa Pointille löydettiin kuitenkin ensi yrittämällä. Gibin niemen nokalta näkyy Afrikan puolelle ja toinen Herculeen pylväistä erottui hienosti, ja toinenhan niistä oli tuossa selkämme takana. Kallio kierrettiin nyt vastapäivään ja tie sukelsi lopulta tunneliin, joka johdatti meidät takaisin kaupunkiin.

IMG_67042014-09-21-2439IMG_6707IMG_6703IMG_2442

Upper Rock- opaste johdatti meidät jyrkkään ylämäkeen kohti kallion huippua. Paikka on luonnonpuistoa, niin 14 euroa per capita piti pulittaa, että pääsimme tutustumaan lähisukulaisiimme, eli ainoisiin luonnonvaraisiin apinoihin Euroopassa. Osa porukasta kävi ensin kurkkaamassa St. Michaelsin luolaan ja sitten apinoiden planeetalle.

Tiet täällä ylhäällä ovat kapeita, reunaesteitä ei aina ole ja pudotusta on satoja metrejä jos sattuu lipsahtamaan penkan puolelle. Eli, kuskilla pitää olla ajokokemusta ja hyvät hermot. Molempia nyt löytyi meidän kuljettajalta.

2014-09-21-24432014-09-21-24452014-09-21-24462014-09-21-24442014-09-21-2447IMG_3132

Lähellä köysirataa alkoi noita Magotteja istua aidan päällä ja hyvin mielellään olisivat tulleet vaikka sivu ikkunasta autoon hieromaan tuttavuutta. Ovat kuulema aika vikkeliä varkaitakin. Ei päästetty autoon niin roikkuivat sitten sivupeileista ja valillä oli useampikin auton katolla kyytiä ottamassa. Hyppivät sitten katoilta toisille niin, että melkoinen töminä kuului välillä. Pysäytettiin autokin kuvaustaukoa varten, koska kuskimme tunsi voimakasta vetoa erästä Magottinaarasta kohtaan ja halusi että heidät ikuistettaisiin samaan kuvaan.

2014-09-21-2450IMG_6716IMG-20140922-WA0009 (2)IMG-20140922-WA0011 (2)

Kun kuvia oli saatu kaikilla mahdollisilla välineillä, päätimme poistua maasta. Puolen tunnin jonotuksen jälkeen kurvailimme Autopista Mediterraneoa pitkin, ja kolmen tullimaksun jälkeen olimme Fugessa juuri ennen auringon laskua. Illallinen nautittiin Los Bolichesissa, meksikolaisissa tunnelmissa.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Gibraltar Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Gibraltar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.