Puerto Banus, Marbella

2014-09-24-2476

Volkkari parkattiin maan alle parkkihalliin ja otaksuin sen olevan sama, mitä käytettiin neljä vuotta sitten. Ihmettelin kuitenkin pitkää kävelymatkaa ja Avenida Julio Iglesiaksen päässä olevalla suihkulähteellä huomasin, että olimme lähestyneet satamaa tyystin eri suunnasta, kuin silloin vuosia sitten ja parkkihallikin oli täten eri.

Siitä oli kuitenkin helppo suunnata huvivenesatamaan näitä äveriäiden hulppeita jahteja bongaileen. Olihan siinä vöyrään näköisiä aluksia laiturissa. Miehistöt olivat työn touhussa, eli puunasivat aluksia sisältä ja päältä. Nythän ei ollut myytävänä kylttejä enää joka toisen paatin kyljessä kuten silloin 2010, kun täällä taisi matalasuhdanne olla pahimmillaan, ja meilläpäin siitä ei vielä niin tietoa ollut. Täällä on nyt näköpiirissä orastavaa nousua, kun taas Suomessa taitaa pahin olla vielä edessä.

2014-09-24-24772014-09-24-2479IMG_2772IMG_2774IMG_2767IMG_2754IMG_3359IMG_27782014-09-24-2480

Tuleekohan se nousukausi yli tuosta Gibraltarin salmesta, kuten ensimmäiset ihmiset Eurooppaan, työntyäkseen pikkuhiljaa pohjoisemmaksi, saavuttaakseen Villin Pohjolan sitten kun täällä etelässä taas Banco Bilbao ja Santander on jo vararikon partaalla ja pohjoisen sinisilmäistä, katajaista kansaa huudetaan avuksi. Kansaa, joka verestävin silmin kuokki soisesta alueesta elinkelpoisen paikan asua. Alueesta, joka ei kelvannut muille, kuin Volgan mutkasta saapuneelle ryysyläisjoukolle.

Kohta sitä taas saa… lainaa kaikkiin tarpeisiin, ja ennenkaikkea kaikkiin tarpeettomiin. Ihmisten usko tulevaan on vankkumaton ja tuntuu etteivät hyvät ajat lopu koskaan. Raha kasvaa puussa ja mynttiä löytyy mitä mielettömimpiin hankkeisiin. Tunnelia suunnitellaan vakavalla naamalla Helsingin ja Tallinnan välille, asuntojen hinnat nousevat pääkaupungissa pilviin ja vuokra-asunnon hankkiminen Helsingistä on keskituloiselle mission impossible. Jossakin vaiheessa ilmestyvät valtiovarainministerin ja Suomen pankin pääjohtajan murheelliset naamat eetteriin varoittelemaan, kuinka palkansaajien ostovoiman nouseminen huippuvauhtia johtaa talouden ylikuumenemiseen. Tavallinen tallaaja ei ole tätä huomannut, vaan tilinauhoja verratessaan huomaa tuntipalkan nousseen 20 centtiä kolmessa vuodessa. Yhtiöiden johtajat sensijaan onnittelevat toisiaan, kun ovat osanneet saneerata yhtiöt huipputuloskuntoon ja palkitsevat itsensä satojen prosenttien palkankorotuksin ja bonuksin, unohtamatta mainita eläkeiän korotuksesta ( joka ei heitä koske ), tulevista huonoista ajoista, ja palkkamaltista. Sijoittelevat sitten optioilla saamiaan varoja arvokiinteistöihin.

IMG_2758

2014-09-24-2481IMG_6721

Lasilliset siemaistiin rantapaseon terassilla silmäillen samalla ohikulkijoita, jos siinä joku seurapiiripalstoilta tuttu henkilö sattuisi viilettämään ohi.

Naisväki totesi, etteivät rantaputiikkien hintataso ja lomabudjetti tulisi kohtaamaan tällä kadulla, joten jäätelötötteröt kädessä vetäydyimme Plaza Antonio Banderaksen ohi autoamme kohti. Lähellä parkkihallia sijaitsi kuitenkin Stradivarius liike ja se tiesi meille miespuolisille matkaajille pakarajumppaa läheisellä puiston penkillä.

Rantatietä pitkin kurvailimme kohti Marbellaa. Nyt onnistuin paikantamaan maankuulun Marbella Clubin sisäänkäynnin, kun ei tarvinnut ajaa. Sensijaan, Saudi-Arabian kuninkaan residenssiä en saanut paikannettua, vaikka talon pitäisi olla tutun näköinen: Kuin White House Washingtonissa, mutta isompi. Täällä kerrotaan, että jos kuningas suvun edustajat poikkeavat johonkin Puerto Banuksen jalokiviliikkeeseen, saattaa liikkeen päivämyynti nousta yli 60 miljoonan euron. Joka tapauksessa, kun he saapuvat tänne lomailemaan yksityiskoneillaan, on heitä Aeropuerto Pablo Ruiz Picassolla vastassa 200 Mercedes- henkilöautoa, ja matkatavarat tulevat rekkakyydityksellä.

Marbellaan ei nyt poikettu, mutta Marbella- kyltin alta kylläkin ajettiin.

ESPANJA 15. - 29.10.2010 426

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.