Sex on the beach

2014-09-24-2473
Auringon palvominen makaamalla ei kuulu lempiharrastuksiini, joten jätän sen puuhan niille, joilta se paremmin käy laatuun. La Buganvillan uima-altaalla tuon lajin parissa viihtyvälle on kyllä otolliset mahdollisuudet, koska suurimman osan päivästä arska pyörii siinä pihan nurkilla.

Kuten muinakin aamuina, kurvaan taas Fuengirolan rantapaseolla Caddyn parkkiin muiden jäädessä hieromaan aurinkovoidetta hipiäänsä huvilalle. Tällä kerralla parkkaan lähemmäs keskustaa tarkoituksena tehdä lenkki kaupungin länsilaidalla. Itäpuoli on jo tuttua muilta aamuilta. Aurinko on noussut pari tuntia sitten, rantaa tasoitellaan traktoreilla ja pienen leikkuupuimurin näköisellä härvelillä, ja innokkaimmat auringonpalvojat suuntaavat kulkunsa rannalle. Fugen rantapromenadi on yli 7 kilometriä pitkä ja muistuttaa aika tavalla Nizzan Promenade de Anglaisea, myös maisemiltaan. Rahaa tähän rantakatuun on käytetty avokätisesti ja aikaansaannos kyllä onkin yksi hienoimmista näkemistäni.

2014-09-22-2455

Käy tuuli leppeä lounaasta, kun kävelen sataman ohi kohti Sohailin linnaa. Yleensä en liiku ilman paitaa rannan tai uima-allas alueen ulkopuolella, mutta nyt riipaisen paidan päältäni, koska juuri kenelläkään muullakaan miespuolisella vastaantulijalla ei sellaista ole. Väriäkin on tarttunut parissa viikossa sen verran pintaan, ettei hävettävää siltäkään kannalta ole.

Lenkkeilijöitä lappaa vastaan kymmenittäin, kuka kävellen, kuka juosten. Napit on korvissa ja I Phone trendikkäästi hauikseen kiinnitettynä. Spotifystä soi lempimusiikki ja Sports Tracker mittaa suoritusta.

Etsin silmiini parvekkeen, jolla 4 vuotta sitten nautiskelimme aamukahvia unohtumattoman viikon ajan auringonnousuja ihastellen. Alla olevasta baarista soitin asunnon omistavan brittinaisen pojalle, jonka piti olla meitä avaimien kanssa vastassa eka päivänä. Kaveri vastasi kadun toiselta puolelta palmuun nojaten:” Yes, I can see you!” Olin tilannut juuri tapakset ja oluet, kun en arvannut, että manjana maassa saa näin nopeaa palvelua. Rennon oloinen heppu istahti sitten seuraksemme odottamaan että suoriudumme ” välipalasta”. “Everytime, when I come to Spain, first of all, I have always to take a bear”: brittinuori virkkoi nauraen… Nyt sitä ollaan neljä vuotta vanhempia, mutta paikka näyttää edelleen samalta.

2014-09-22-24562014-09-24-24662014-09-24-2468

Muutaman sadan metrin välein on aina rannan puolella katua kalaravintoloita, joissa sardiinit kypsyvät vartaissa hiilloksella. Lähellä Sohailin linnaa on ilmeisesti hiillos kuumunut liiaksi ja tavernasta on vain hiiltyneet rauniot jäljellä.

Linna on rakennettu kukkulalle helposti puolustettavaan paikkaan alunperin 1100- luvulla ja asialla ovat olleet, ketkäpäs muutkaan kuin maurit, joihin törmää kyllä joka kulmalla täällä päin, tai pikemminkin heidän jättämäänsä perintöön. Loppujen lopuksi maurien tänne levittämänsä sivistys ja kulttuuri on varmasti suuri rikkaus tälle niemimaalle ja miksei koko Euroopallekin.

Linna on ollut sotatantereena lukuisia kertoja vuosisatojen saatossa, mutta nykyään Fuengirolan kaupungin omistamassa linnassa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia. Pari viikkoa sitten järjestetyt olutfestivaalit olivat keränneet kävijöitä ihan kiitettävästi. Siellä kaikilla oli ollut yhtä mukavaa, kuin Putte Possun nimipäivillä.

2014-09-24-24612014-09-24-24622014-09-24-2463

Palailen pikku hiljaa autolle päin ja huominen kotiinpaluu alkaa jo ahdistaa. 2 viikkoa on kulunut taas turhan nopeasti. Hienoja asioita on tullut taas nähtyä ja rentoa lomaa vietettyä ilman kiirettä.

Rantabaarit koittavat houkutella ohikulkijoita juomatarjouksin, ja 3:lla eurolla olisi tarjolla mm. seuraavankaltaisia juomia: Mojito, Cuba Libre, Margarita ja… Sex on the beach 🙂

2014-09-24-24722014-09-25-2493

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.