FC Barcelona-Atletico Madrid

Jatkoa Vamos a la Barcelona-artikkeliin…

2015-01-23-2962

Iltakahdeksalta naamioiduin Barcan kannattajaksi, eli kiedoin FC Barcelonan virallisen kannatushuivin kaulaani, vedin kaikki vaatteet matkalaukustani päälleni ja lähdin suunnistamaan Camp Nou-stadionille. Nousin Les Corts-pysäkillä maanpinnalle ja ei tarvinnut miettiä, kumpaan suuntaan lähtis katua dallaamaan. Ajelehdin vain virran mukana. Camp Nou-stadionhan on maailman toiseksi suurin Rion Macarenan jälkeen ja vetää 99 000 katsojaa.

2015-01-21-2816 (2)

2015-01-21-2815
Stadionilla oli hyvät opasteet ja paikka löytyi vaivattomasti. Piti vielä varmistaa toimitsijalta, että olenkohan nyt oikeassa paikassa. Olin lunastanut halvimman mahdollisen lipun ja paikka piti olla jossain sivukulmassa ylimmällä rivillä maalin takana, mutta nyt olinkin keskiviivan kohdalla ja ylimmän katsomon kolmannessa penkissä. Kyllä vain, oikeassa paikassa oltiin, vaikka lipunmyyntipisteen kartan mukaan tähän olisi pitänyt pulittaa pitkälti toistasataa rahaa. No, ehkä stadion ei nyt ole loppuunmyyty, niin päästävät köyhänlipullakin paremmille mestoille.

 

Portit oli vasta auenneet ja h-hetkeen oli puolitoistatuntia vielä aikaa. Oli aikas viileä tuuli ja päivällä C & A liikkeestä hankitun talvitakin huppu osoitti tarpeellisuutensa.

2015-01-21-28212015-01-21-2822

Puolituntia ennen pelin alkua joukkueet tulivat verryttelemään kentälle. Atletico Madridin joukkue sai päälleen valtavan vihellysmyrskyn, kun taas paikkakunnan omat pojat otettiin vastaan aplodein. Oli vaikea uskoa, että tuolla alhaalla venyttelevissä kavereissa on kiinni rahaa miljarditolkulla. Näytti tänne ylös ihan kuin peruskoululaiset olisivat liikuntatunnilla.

 

Pelaajat esiteltiin ja jostain syystä Madridin pojat saivat osakseen buuausta ja solvauksia. Parhaat aplodit sai tietysti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu oman seuran Lionel Messi.

2015-01-21-2829

2015-01-23-2881

Katsomo oli puolillaan kun ottelu alkoi. Oli melkoista rumpujen pauketta ja huutomyrskyä. Varsikin jos Barcan pelaaja kaadettiin ja vaparia ei kuulunut, niin oli korvissa pitelemistä. Seurasin erityisesti Messiä. Niin kovin helpolla näyttää palkka herralle juoksevan. Pääasiassa kaveri vain maleksi keskiviivan tuntumassa ja odotteli että milloin tässä pääsee maalintekoon, antaen muiden hoitaa työt.
Kun sekavissa olosuhteissa Barcan pelaaja sitten kaatui, pääsi Messikin töihin: Latasi rankkarin, minkä Madridin mokke torjui ja pompusta oli helppo Lionelin tehdä ottelun ratkaissut voittomaali. Muutoin ei kaveri päässyt yrittämään kuin kerran ja laukaus meni korkealle maalin yli. Eipä ollut Messillä kovin montaa kontaktia palloon koko pelin aikana, mutta kyllä mies olikin kovin vartioitu koko pelin ajan.

2015-01-21-28402015-01-21-2841

Sai siinä Madridkin pari paikkaa, mutta ei vaan verkko heilunut. Noin kaukaa katsottuna olisi joukkueet voineet olla mitä tahansa, niin olisi varmasti näyttänyt samalta. Tasaiset joukkueet, niin ei kukaan oikein päässyt loistamaan. Hyvin kuitenkin tuolta pystyi seuraamaan pelin kulkua ja tuli nähtyä oikein huipputason matsi kerran eläessään.
Lähdin ennen pelin päättymistä koska olin niin jäässä ja halusin välttää tilannetta, jossa 45 000 jalkapallofania rynnii metroon yhtä aikaa. Hiljaiset kadut oli täynnä parkattuja skoottereita ja baarien ohi kävellessäni panin merkille, että kyllä siellä TV:t oli viritetty Barcan kanaville ja asiakkaat olivat kovasti pelin tiimellyksessä mukana. Barcan virallisesta myyntipisteestä lähti mukaan hieno jalkapallo seuran vaakunoin koristeltuna ja pelaajien nimikirjoituksilla varusteltuna. Mitähän pojanpoika tuliaisesta tykkää?

2015-02-06-3053 (2)

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa FC Barcelona-Atletico Madrid

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.