Cap Ferrat: Villa Ephrussi de Rothschild

Tämä kiertomatka tehtiin keväällä 2009, käsittäen Veronan, Venetsian ja Milanon pohjois-Italiassa, kuten myös Nizzan, Antibesin, Cannesin ja St.Tropezin Ranskan Rivieralla. Ja tulihan sitä Monacossakin piipahdettua useamman kerran. Kirjoitin matkasta jutun Suomi24 matkakertomukset-palstalle, mistä olen kopioinut sen nyt tänne. Poistelin suurimmat kirjoitusvirheet ja lisäsin kuvat, joten olkaapa hyvät!

P5120421
Bussi no. 81 kulkee Gare Routierilta Cap Ferrat-niemelle, joka on maailman kalleimpia asuinpaikkoja. Suunnitelmissa on vierailla Villa Ephrussi de Rothschild huvilalla, joka on nykyään museona. Vuosisadan alussa Paronitar Beatrice de Rothschild rakennutti sen itselleen talvehtimispaikaksi. Paikka on tunnettu mm. upeista puutarhoistaan ja suihkulähteistään.

Bussi tekee lenkin Beaulieussa ja jatkaa Cap Ferratille. Kuski mölähtää jotakin ja ilmiselvästi tuijottaa peilin kautta minua. En kuitenkaan reagoi mitenkään, joten kuljettaja kohauttaa olkapäitään ja painaa kaasua. Samassa Villa Ephrussin vihreä kyltti vilahtaa sivulasissa. No, heti pysäytyssummerille peukalo, mutta seuraava pysäkki on vasta kilometrin päässä. Hiki kirpoaa otsalle Cap Ferratin mäkisillä teillä.

Belgian kuninkaan Leopold II:n rakastajattarelleen, Blance Delacroixille rakentaman huvilan portti tallentuu digikameran muistiin. Kunkkuhan itse asusteli vähän matkan päässä Villefrance sur Merissä huvilassa, josta venäläinen miljardööri maksoi hiljattain 500 miljoonaa euroa ja joka on näin maailman kallein “kesämökki”. Sieltä kunkku sitten hiippaili iltahämärissä puskasussunsa luo. Ikäeroa rakastavaisilla oli vaatimattomat 49 vuotta. Palmujen reunustamaa tietä nousemme ylöspäin, kunnes Villa Ephrussi ilmestyy näkökenttään.

P5120414

10 euron lippuun sisältyy pieni opasvihkonen ja kartta, mitä seuraamalla nämä tajuttoman hienot puutarhat on helppo kiertää. Näkymät niemeltä ympäristöön ovat myös kuvaukselliset ja kamera on taas ahkerassa käytössä. Kauniimpi osapuoli epäilee taas näkevänsä unta ja kuivailee silmänurkkiaan ties monennenko kerran tällä reissulla.
Kaiken kruunaa suikulähteiden “show”, joka alkaa juuri kun kävelemme niiden vierestä huvilaa kohti. Suihkulähteet tanssivat barokkimusiikin säestyksellä n. 10 minuutin ajan, ja kuvaan koko hienon tapahtuman videolle.

P5120415

P5120424P5120425P5120429P5120435P5120430P5120453P5120454P5120439P5120458P5120457Saamme vielä tuntumaa vuosisadan vaihteen aateliselämään sisätiloissa ja tarttuuhan täältäkin pieni matkamuisto mukaan.

P5120462P5120463

Ylellinen hotelli Negresco kuuluu Nizzan pakollisiin nähtävyyksiin ja koska se sijaitsee lähellä turistitoimistoa, tulee tuokin aukko sivistyksessä täytettyä. Turistitoimistosta tiedustelemme, josko laivaliikennettä olis Nizzan ja St. Tropezin välillä, mutta huolimatta 28 asteen helteestä, kesäkausi ei ole vielä alkanut ja laiva liikennöi ainoastaan kesäkaudella. Junalla ja bussilla tuo trippi on kuitenkin mahdollista toteuttaa, tosin matka kestää 3 tuntia per sivu.

Tänä iltana on sen verran virtaa kinttaissa, että äitienpäivä-illallinen brasseriassa on tosiasia. Parasta päälle ja illan hämärtyessä Rue Francelle viihtyisän näköisen ruokalan terassille. Hanuristi konsertoi terassin vieressä sävelmiä, joista eittämättä tulee Pariisi mieleen. On hyvin ranskalainen tunnelma. Ruoka ei korkeasta hinnasta huolimatta ole kovin kaksista, mutta kyllä sillä nälkää siirtää taas huomiseen.
Passaggietta vielä Promenade de Anglaisilla ja drinksut romanttisella terassilla kruunaavat päivän. Muutama yökuva hotelli Negrescosta ja luovimalla Nizzan kotia kohti.

P5120472P5120471P5120476

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Ranska Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.