St.Tropez

Tämä kiertomatka tehtiin keväällä 2009, käsittäen Veronan, Venetsian ja Milanon pohjois-Italiassa, kuten myös Nizzan, Antibesin, Cannesin ja St.Tropezin Ranskan Rivieralla. Ja tulihan sitä Monacossakin piipahdettua useamman kerran. Kirjoitin matkasta jutun Suomi24 matkakertomukset-palstalle, mistä olen kopioinut sen nyt tänne. Poistelin suurimmat kirjoitusvirheet ja lisäsin kuvat, joten olkaapa hyvät!

P5130510

Aamulla käveltiin lyhyt matka Gare de Nice Villeen ja ostettiin menopaluuliput St. Raphaeliin. Junat Ranskan puolella vaikuttivat hieman tasokkaammilta kuin naapurimaassa Italiassa.

P5130493St. Raphaelissa suoritimme onnistuneen rantautumisen Bordeauxiin matkalla olleesta junasta. Täällä englannin kielen hallinta tuntui olevan harvinaista herkkua ja turistitoimiston tytötkin kohauttelivat olkapäitään, kun yritin kysellä venekyytiä St. Tropeziin. Osasivat kuitenkin opastaa bussipysäkille ja bussiaikataulun antoivat vielä läksiäislahjaksi. Kello oli jo yli puolen päivän, mutta huikkasivat vielä perään: “Good morning”. Hupaista porukkaa.

P5130498

P5130502Bussi kierteli kaikki välissä olevat kylät ja niin siinä aikaa vierähti liki pari tuntia. Maisemat oli hienoja: vasemmalla puolella meri ja oikealla vuoret ja huvilat niiden rinteessä. Viininviljelyksiäkin näkyi siellä täällä. Palmuja kasvatettiin täällä oikein purkeissa myyntiin, ja aika ison palmun täältä voi tontilleen hankkia. Alue on tosi siistiä ja varakkaan näköistä. Täältä sitä vois talvehtimispaikan hankkia. Tosin se edellyttää vähintään tuplajättipottia lotossa.

P5130506P5130526St. Tropezin linja-autoasemalla mukavuuslaitos oli pitkittyneen siestan takia kiinni, joten ei auttanut kuin sinnitellä ja matka vei automaattisesti vanhan kaupungin satamaan. Ennakkokäsityksistä huolimatta, satamasta löytyi turistitoimistoa vastapäätä kohtuuhintainen baari, joten viinilasia vastaan sai oloakin helpotettua. Varakkuus paistoi läpi täälläkin, mutta kyllä meitä tavallisiakin tallaajia oli liikkeellä.

P5130512P5130513Monoprixistä ostamamme pikniktarpeet lämpesivät repussa ja sopiva rantapaikka oli hakusessa Citadelin liepeiltä. Eka ranta oli tosi vaatimaton ja vilkaisu karttaan osoitti, että lähistöllä olevan niemen takaa löytyisi lisää uimiseenkin soveltuvia poukamia. Sinne pääseminen aiheutti pientä kuntoilua Citadelin kukkulan rinteessä, mutta palkitsi vaivan. Todella hienon hautausmaan takaa löytyi hiukan tasokkaampi ranta ja eikun pyyhe hietikkoon ja piknikille.

P5130530P5130534P5130551Nämä ns. julkkurannat sijaitsee jossain 10 kilometrin päässä itse kaupungista, joten tyydyttiin tähän paikkaan ja lorkittiin rantavedessä sen verran, että muutamat kuvat saatiin napattua.

P5130569Samaa tietä palattiin ja kierreltiin vanhankaupungin kujia.Reppuun löysi tiensä taas erinäisiä pieniä esineitä ja jäätelöt kädessä palailtiin linkkuriasemalle.
Taisi piknikeväät hiukan mennä jäseniin ja pikku torkut paluumatkalla olivat paikallaan. Ilta oli jo pimenemässä, kun palasimme Nizzaan ja take away-sapuskat kainalossa kiipesimme raput kotiovelle väsyneinä mutta onnellisina.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Ranska Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.