Madrid Huertas

20160113_175211

Asunnon valinnassa painotettiin jälleen ennenkaikkea keskeistä sijaintia. Muita tärkeitä kriteerejä olivat: Onko asunnossa lämmitys / ilmastointi, keittiö täytyy olla, mielellään erillinen makkari ja free wifi. Parveke olis ihan kiva näin talvellakin ja hinta pitää olla sopivan edullinen. Näillä kriteereillä päädyttiin varaamaan tämä kaksio Calle de Las Huertasin varrelta.

Asunto on neljännessä kerroksessa, näkymät sekä avo-, että lasitetulta parvekkeelta ovat Calle Santa Maria kadulle. Tuo lasitettu parveke se valinnan lopullisesti kallisti tähän asuntoon. Tietysti poreallas helpotti vielä valintaa. Sijainti on kerrassaan mainio: Reina Sofia, Prado ja Thyssen Bornemisza museot ovat alle 10 minuutin kävelymatkan päässä. Puerta del Solille ja Plaza Mayorille on alle kilometri. Palacio Real ja Plaza Espanja puhumattakaan Gran Viasta ovat ihan kävellen tavoitettavissa. San Anton-metroasemalle kävelee viidessä minuutissa, mutta mihin tässä metroa tarvitsee? No, viimeistään sitten kun lähdetään liikkumaan maakuntiin Madridin ympäristössä, niin hankkiutuminen Chamartinin juna-asemalle käy kätevimmin metron avulla.

Varasin asunnon pienen tinkimisen jälkeen jo syyskesästä ja tuli tuossa ennen joulua mieleen, että olikohan siinä kämpässä pyykkikonetta. Kauhukseni koko kämppää ei löytynyt enää Homeaway-sivustolta eikä muutenkaan netistä. Olin jo maksanut satasen varausmaksun ja näinköhän tuo raha katosi kuin pieru Saharaan. No, olihan mulla se vuokraajan numero kännykässä ja otin yhteyttä Whats-appilla. Kaveri viestitti, että varaus on kunnossa, tervetuloa vaan. Siihen pyykkikoneasiaan en saanut vastausta, enkä siihen, miksei kämppä ole enää netissä varattavissa.

Yksityiskohtaiset ohjeet asunnon paikallistamiseen tuli kyllä mailiin samana päivänä. Tein kuitenkin pienen Plan B:n siltä varalta, jos tuota apartmettia ei ole edes olemassa, etenkin kun satelliittikuvissa en löydä mitään lasitettua parveketta mainitussa osoitteessa.

Ohjeessa luki: 4 kerros, letter E, just ring the bell ! Ulko-oven vieressä oli ovipuhelinpainikkeet, joissa oli vain numerot, ei mitään nimiä tai muuta vihjettä, missä tuo asunto voisi olla. Painoin kokeeksi 4 E:tä ja ehdin kysyä: Hello, do you speak english?, kun viereinen portti napsahti auki.

2016-01-13 13.03.352016-01-13 13.04.51

Taitaapa meillä sittenkin olla majoitus Madridissa! Asunnossa meitä odotteli hyvin espanjaa artikuloiva, mutta täysin muita kieliä taitamaton nuori senjorita. Google-kääntäjän avulla saatiin olennaisimmat asiat selvitettyä ja asetuttiin taloksi. Kätevää tuo nykytekniikka: neitokainen sopersi puhelimeensa espanjaa, ja puhelin tulkkasi sen meille englanniksi, vaikka olisihan se voinut kääntää samantien suomeksikin. Kämppä oli paljon pienempi, miltä kuvissa näytti, ja huomattavasti kuluneenpi. Lämpöä oli 17 astetta, mutta kun alkuvaikeuksien jälkeen ilmalämpöpumppu suostui yhteistyöhön, alkoi mittari nousta siedettävämpiin lukuihin.

Vaikka asunnon sijainti on näinkin keskeinen, niin ei tässä juuri turisteja pyöri, koska mitään nähtävyyttä ei ole tässä vieressä. Pradon museolta keskustaan päin käveleviä matkaajia tästä välillä ohi kävelee. Kadun varrella on  pilvin  pimein  tavernoja  tapas-paikkoja, drinkkibaareja yms.

2016-01-13 13.03.062016-01-12 11.14.33

Pari Jazz-clubiakin olen paikallistanut lähistölle. Muistelen jostain lukeneeni, että Madridissa on maailman tihein baarikeskittymä / asukas, ja kun asukkaita on yli kolme miljoonaa, niin siitäpä voi laskea. Ainakin tässä meidän korttelissa se näyttää pitävän paikkaansa.

2016-01-13 13.00.342016-01-12 11.18.532016-01-12 11.11.332016-01-12 11.24.38

Tuossa kivenheiton päässä on viehättävä pikku aukio Plaza Santa Ana, jonka lukuisten tavernojen joukossa on esim. Cerveceria Alemana, missä Ernest Hemingwaylla oli tapana istua oluella. Tuollapa pitää melkein poiketa joku ilta. Historiankirjat kertoo myös, että Espanjan kansalliskirjailija Miguel Cervantes on asunut tässä Calle de las Huertasilla, ja kirjoittanut Don Qujote-kirjaansa juuri näillä nurkilla. En kyllä tiedä missä talossa, mutta ehkäpä viikon päästä olen viisaampi. Ainakin herran mukaan nimetyn tavernan paikallistin eilen kauppareissulla.

2016-01-12 11.20.19

Ainiin, kyllä täältä pyykkikone löytyy, se on tuolla lasitetulla parvekkeella.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.