Wurzburg

20160606_185010

Koitan olla skarppina ja pitää toisen silmän opaskylteissä ja toisen puhelimen  mapsissa, mutta jotenkin vaan onnistun missaamaan jonkun liittymän ja  kohta ajellaan Main-joen rantamaisemissa Frankfurtin kaupungissa. Pysäytän auton kadun laitaan ja tutkin Googlemapsia oikein hartaudella ja onnistunkin ujuttamaan meidät kolmostien iltapäiväruuhkaan itäänpäin.

Suma purkautuu kuitenkin nopeasti sitä mukaa kun Frankfurt am Main jää takavasemmalle ja kohta on Opelin mittarissa 120 km/h. Oikealla puolella vyöryy rekkojen jono ja vasemmalta suhahtelevat ohi Audit, Porchet, Bemarit. Lähellä Wurzburgia on tietyöt käynnissä ja liikenne pysähtyy paikalleen lähes puoleksi tunniksi.

Ibis-hotelli löytyy Main-joen rantatörmältä ja tuuleton sää tuntuu tosi lämpöiseltä noustuamme ilmastoidusta autosta. Illalla kierros Main-joen rantamaisemissa ja Sushi-ateria paikalliseen Wurzburger Hofbrau-oluen kera.

20160606_193302

Viehättävä reception-virkailija ojentaa minulle kaupungin kartan, mihin on merkitty valmiiksi suositeltu kävelyreitti, mitä noudattamalla kaupungin nähtävyydet on helppo ottaa haltuun.

Tätä reittiä seuraten yritän lausua Wurzburg samalla tavoin, kuin olen paikallisten kuullut sen lausuvan, vaan ei onnistu sitten millään. Wurzburg…Wurzburg…Wurzburg… ei tuo ärrä vaan väänny suussani oikean kuuloiseksi.

IMG_1637

Joku Julius-niminen heppu tuntuu olevan hyvin suosittu tässä kaupungissa. Hänen mukaansa on nimetty katu, sairaala ja yliopistokeskus… ainakin. Juliuspromenadelta poikkean Marienplatzille, mistä kävelen Juliusspitaalille, jolla ei taida nimestä huolimatta olla tekemistä spitaalisten kanssa, vaan on ihan hospitaali vaan. Rakennuksen edestä löytyykin herran patsas, äkkiseltään näyttää munkilta.

IMG_164020160607_092632IMG_1643IMG_1647

Juliuspromenadea kun dallaa eteenpäin, saapuu aika mielettömän kokoisen kirkon kupeeseen, joka ei tahdo millään mahtua Canonin etsimeen kokonaisena. Kappeli on nimeltään Johanneksen kirkko, noin vapaasti suomennettuna, ja arvatenkin saanut nimensä Johannes Kastajan mukaan.

IMG_1645

Tästä oikealle ja puolen kilometrin kävely Wurzburgin linnalle. Ja taas on vaikeuksia saada tuo suuri rakennus mahtumaan kuvaan. Lisäksi haastetta aiheuttaa linnan takaa paistava aurinko, minkä johdosta kuvista tahtoo tulla tummia.

IMG_1649

Anyway, jatkan matkaa keskustakortteleihin ja sieltä jokirantaan. Alte Mainbrucke näyttää roomalaisten rakentamalta, ja väistämättä tulee mieleen Kaarlensilta Prahassa. Onneksi sellaista härdelliä ja turistimäärää, kuin Prahan maineikkaalla joenylityspaikalla, ei tällä sillalla ole. Sillalta on hyvät näkymät paitsi tietysti joelle, niin myös toiselle linnalle, eli Festung Marienbergille. Linna sijaitsee puolustuksellisista syistä korkealla mäellä, ja kolme syytä estävät minua nousemasta tuolle mäelle.  1. Kipeät polvet. 2. Helteinen sää.   3. Kiire.

IMG_1663IMG_1666IMG_1667

Sovittiin, että kello 11.00 luovutetaan huone ja lähetään meneen ja kello alkaa olla jo puoli. Rantamaisemissa palaan Ibikselle ja aikataulu pitää.

IMG_1670IMG_1679

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Saksa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.