Golden Mile, Marbella

Edellisessä postauksessa liikuin aamulenkilläni toukokuisen Marbellan Puerto Banuksessa ja lenkki päättyi tuolloin sataman itäpäässä olevalle pikku sillalle. Tuolloin oli jo varattuna lennot lokakuulle näihin samoihin maisemiin ja päätin syksyllä jatkaa aamulenkkiäni sillalta Marbellan keskustaan.

Tällä kertaa majoitus oli varattuna rantakadulta Marbellan keskustasta, joten aamutuimaan hakeuduin pääkadun varteen bussipysäkille. Busseilla L76, L78 ja L79 pitäisi Banukseen päästä suhtkoht kitkattomasti ja L seitenkasi sieltä ensin pysäkille ehti. Vapaita istumapaikkoja oli niukalti, mutta peräpenkille ahtauduin yön Timojen seuraksi. Pistin varmuudeksi googlemapsin päälle, etten missaisi oikeaa pysäkkiä. Niin, lippu tälle matkalle kustansi 1,18 euroa.

Pysäkki oli Banuksen länsipäässä joten A-7:n alitettuani olinkin pian ed. postauksessa ihailemani Park Plaza Suitesin edessä.

Vesipullo kioskista ja läpi Puerto Banuksen huvivenesataman käppäilin tuolle kävelysillalle, mistä jo edellä mainitsin.

Tästä olisikin noin 7:n kilometrin matka rantaviivaa pitkin keskustaan eli aika sopiva aamulenkki.

Tässä Golden Milellä on muutamia Euroopan äveriäimpiä huviloita, joita toivoin bongaavani  aamulenkkini lomassa. Maailman kallein huvilahan sijaitsee Villefrance sur Merissa, Ranskan Rivieralla. Tuo Belgian kuningas Leopoldin rakennuttama “kesämökki” sijaitsee rinteessä ja sen voi bongata vaikkapa bussin ikkunasta, matkalla Ezeen.

Saudi arabian kuningas Salmanin huvila ei ole tässä ihan rannalla, vaan A-7 tien pohjoispuolella. Ajelin kevällä siinä huvilan lähistöllä, mutta ei siitä vilaustakaan tielle näy. Huvilan esikuvanahan on käytetty Usa:n presidentin virka-asuntoa, White Housea Washingtonissa. Tämä saudikuninkaan kämppä on vaan suurempi ja ylellisempi.

Sensijaan näitä hiukan vaatimattomampia huviloita on ihan meren äärellä, pensasaidan takana tietysti.

Myös yksi Saudi arabian prinsseistä omistaa rantahuvilan, mitä se on yrittänyt kaupitella jonkin aikaa, ja on jo onneton joutunut pudottaan hinnan alle 20 miljoonan, kun ei kauppa ole oikein käynyt.

Tuossa kuvassa joku toinen arabialaistyylinen huvila:

Tässä vielä muutama, joiden omistajista ei ole tarkempaa tietoa:

Floridan rannikolla noita hulppeita huviloita on kymmenittäin, ellei sadoittain ja niitä pääsee kyllä bongaamaan kanavien varsilta helposti. Täällä Euroopassa ollaan häveliäämpiä ja yritetään pitää rikkaudet piilossa tavalliselta rahvaalta.

Rantakatu on molemmista päistään laatoitettu, mutta valtaosa siitä on kuitenkin hiekkatietä, joskin hyväkulkuista. Paljon siinä lenkkeilijöitä liikkuukin, pyöräilijöistä puhumattakaan.

Ilmakuvat Google Earthista.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Espanja Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.