Sami Kefallonia

Jatkoa Milano-Patras-blogiin…

Reilun 3 tunnin matka ilmastoidussa laivassa meni mukavasti maisemia ihaillen ja pasianssia pelaillen. Samin satamassa keskityttiin niin seuraamaan köysipoikien touhuilua, että oltiin sitten viimeiset maihin menijät ja uudet kyydittävät vyöryivät jo vastaan ahtaassa portaikossa.

30.4. - 14.5.2013 63630.4. - 14.5.2013 640

Sami vaikuttaa uinuvalta pikkukaupungilta… ei hirveästi ihmisiä… ei hirveästi liikennettä, mutta tavernoita rantakadulla kyllä riittää.

Majoituksemme oli taas hakusalla, mutta parilla kyselyllä Staggia Studios löytyi. Pihalla kaksi naista oli maassa takapuolet pystyssä ja valissä takkuturkkinen kissa, nyppivät jotain punkkeja katista ja toinen naisista nousi checkaamaan meidät sisään. Taso nyt hiukan tippui majoituksen suhteen, mutta Penthouse oli kuitenkin tilava, löytyi parveke merinäköalalla, ilmastointilaite yms.

30.4. - 14.5.2013 64730.4. - 14.5.2013 65030.4. - 14.5.2013 64830.4. - 14.5.2013 65430.4. - 14.5.2013 65230.4. - 14.5.2013 65330.4. - 14.5.2013 663Kävin viemässä pyykit pesulaan ja kävelin kylän ainoaan skootterivuokraamoon.
Olin jo laivalta tullessamme yrittänyt tähän puljuun… ovet oli sepposen selällään, mutta ketään ei ollut paikalla. Oven vieressä kyltti: palaan muutaman tunnin sisällä. Menin nyt muutaman tunnin päästä uudestaan ja sama kyltti oli edelleen seinällä. Kuitenkin herra toimitusjohtaja itse taisi olla paikalla ja vastasi kaikkiin kysymyksiin: jes, okei. Eli menopeli ilmeisesti löytyy. Yritin tehdä varausta seuraavalle päivälle kello kymmeneksi, johon tirehtööri vastasi: jes, okei… tumorrou. Asia oli ilmeisesti sillä sovittu.

30.4. - 14.5.2013 808

Illalla käytiin vielä satamassa kreikkalaisessa Dolphino ravintolassa Moussakat ja Creek salad-annokset syömässä ja sitten unille.

30.4. - 14.5.2013 659

Vaatimattoman aamupalan jälkeen marssin skootterivuokraamoon kylän toiselle laidalle. Vuokraamon edessä nuorempi mies makasi mopon alla tekemässä remppaa ja tirehtööri löytyi sisältä sankan savupilven keskeltä. Minut nähdessään hän vain tokaisi: laisens … Heitin ajokortin pöydälle ja mies tihrusti sitä pitkään savupilven läpi… vinlaaant… nyökkäsin, jolloin isäntä sieppasi vihkosen ja alkoi täyttään meille sopparia. Töörtivaiv euro… Koputin päätä ja sanoin: we need two… helmets, vai mikä hemmetti se kypärä oli englanniksi. Kaveri kuitenkin ymmärsi yskän ja huitaisi seinustalle… trai. Sovittelin muutamia, kunnes sopivat löytyi… monetkohan täit sain palkaksi. Sain… tirehtööri murahti ja nakkasi vihkosen eteeni. Tiedot olivat kutakuinkin oikein, eli mopo kahdeksi vuorokaudeksi, kaksi kypärää ja jonkilainen vakuutuskin. En alkanut pienellä printattua tekstiä lukemaan, ehdot oli joka tapauksessa sellaset, että vuokraaja vastaa kaikesta ja vuokraamo ei mistään, ellen ota lisävakuutuksia jotka helposti tuplaa hinnan, näinhän se aina menee…

Raapaisin nimen alle ja luovutin herralle 37 euroa. Bluu, hän taas murahti ja viittasi pihalle… Nyökkäsin, ja kaveri aloitti vaivalloisen yrityksen tuolista ylös. Meinasin jo tarjota apua, mutta aikansa ähistyään hän sai napattua avaimet seinältä ja pudotettua käteeni. Män help, hän taas tokaisi ja viittasi ulos. Kiittelin ja nuorempi kaveri nousi mopon alta pystyasentoon, otti sinisen Kymco 125 cc skootterin rivistä ja antoi pienen käyttöönottokoulutuksen. Noin sitä kymmenellä sanalla saatiin skootteri vuokrattua.

Kävin postista ostamassa postimerkit ja kysyin samalla bensa-asemaa. Virkailija viittasi oikealle ja sanoi : twenty meters… Olihan sinne kuitenkin noin 300 metriä, mutta tiesin jo suhtautua suurpiirteisesti… täällä kaikki jutut on vain sinneppäin, mitä ilmoitetaan.

 

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Kreikka Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.