Verona

P5070027

Tämä kiertomatka tehtiin keväällä 2009, käsittäen Veronan, Venetsian ja Milanon pohjois-Italiassa, kuten myös Nizzan, Antibesin, Cannesin ja St.Tropezin Ranskan Rivieralla. Ja tulihan sitä Monacossakin piipahdettua useamman kerran. Kirjoitin matkasta jutun Suomi24 matkakertomukset-palstalle, mistä olen kopioinut sen nyt tänne. Poistelin suurimmat kirjoitusvirheet ja lisäsin kuvat, joten olkaapa hyvät!


P5060003

Lento Tampereelta Bergamoon laskeutui ajallaan ja sää näytti hyvältä: 23 astetta varjossa. Bussilla Bergamon rautatieasemalle, mistä liput Veronaan kahdelle n. 30 e.
Hikisellä paikallisjunalla Bresciaan, missä vaihto pikajunaan. Maisemat ovat aika tasaisia, joskin esialpit häämöttävät junan vasemmalla puolen. Teollisuushallia toisen perään Bresciaan asti, mistä eteenpäin viininviljelyksiä on enemmän ja enemmän. Muitakin suomalaisia istuu junassa, ja parit hyvät junavinkit saadaan kokeneemmilta Italian matkaajilta.

Veronan Porta Nuova-asemalta ajellaan bussilla Piazza Bralle, mistä on noin puolen kilometrin kävely hotelli Armandoon. Kävely kahden matkalaukun ja yhden rinkan kans satoja vuosia vanhoilla kaduilla käy työstä. Hotelli vaikuttaa mukavalta pikkuhotellilta rauhallisella sivukadulla. Booking com:in kautta varattuna hintaan 80 e/yö. Siisti huone, ei valittamista. Vierestä löytyy pizzeria Leon d`Oro, jota on jossakin matkaoppaassa kehuttu, joten sinne. Kohtalaiset pizzat, ei mitenkään isot  mutta riittävät  oluen kera hintaan 14,50/ kipale. Lasku pitää maksaa kassalle ihan suomalaiseen tapaan. Eipä sitten tipatakkaan… suomalaiseen tapaan.

Aurinko lämmittää mukavasti jo yhdeksän aikaan. Luovutetaan huone + pistetään matkalaukut säilöön. Italialainen asiakaspalvelu tuntuu taas mukavalta kotimaiseen verrattuna. Via Mazzinia pitkin Piazza Erbelle, mistä suoraan Julian parvekkeelle. Varhaisesta ajankohdasta johtuen ei vielä tungosta vaikka pikkuhiljaa väki lisääntyy.

P5070027P5070029P5070042

Matka jatkuu Adigojoen rannalle, mistä on mukavat näkymät. Vastarannalla on joitakin Rooman vallan aikaisia rakennuksia ja silta samalta ajalta. Sypressejä ja muita eksoottisia kasveja siintää silmissä. Kauniimpi osapuoli huokailee ihastuksesta ja itelläkin lomatunnelma on jyrkässä nousukulmassa.

P5070047P5070048 (2)P5070057

Helleraja rikkoontuu ryminällä ja Piazza Erbellä huomaan mukavan terassin kohtuuhinnalla varustettuna, joten oluet ovat paikallaan. Kohtelias tarjoilija tuo vielä oliivitarjottimen ja sipsikupin oluen särpimeksi, joten mikäs on ollessa. Lasku 9 euroa, mutta päätämme tässä vaiheessa jättää suomalaisen ravintolakulttuurin pariksi viikoksi alitajuntaan, joten kymppi vadille ja ekat tuliaiset valkkaamaan.

P5070064

Repun pohja on peittynyt ja kameran suljin käy tasaista tahtia, kun saavumme Castello Vecchiolle. Sisäpihalla filmataan lisää, muttei jatketa sisälle, koska aikaa Veronalle on varattu vain tämä päivä.

P5070070P5070075P5070073
Piazza Bralla rakko ilmoittaa olemassaolostaan ja koska ennakkokäsityksistä huolimatta hinnat eivät vaikuta kiskurisellaisilta, uskaltaudumme terassille ja tilaamme Mojitot. Purtavaa tulee taas kohtuullisesti ja lasku on 14 euroa, mikä mielestämme on käypä hinta.
Cabinetti per uominikin löytyy kysymällä. Reikä lattiassa mallia ja samanlainen kuulemma donna-puolellakin. Kuvia Piazza Brasta, Arenasta ja kaikesta muustakin ja pikkuhiljaa hotellille päin.

P5070081
Koululaisryhmiä näyttää olevan paljon liikkeellä.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.