Venetsia

 

P5080190

Tämä kiertomatka tehtiin keväällä 2009, käsittäen Veronan, Venetsian ja Milanon pohjois-Italiassa, kuten myös Nizzan, Antibesin, Cannesin ja St.Tropezin Ranskan Rivieralla. Ja tulihan sitä Monacossakin piipahdettua useamman kerran. Kirjoitin matkasta jutun Suomi24 matkakertomukset-palstalle, mistä olen kopioinut sen nyt tänne. Poistelin suurimmat kirjoitusvirheet ja lisäsin kuvat, joten olkaapa hyvät!

Veronan Stadone Maffeilta bussilla Porta Nuovalle ja liput Venetsian Mestreen (30 e/2 hlö), missä asemalta taksilla Hotel Centraleen (8e). Kuskin kanssa uskaltaudun hieman Italian kielen taitoani testaamaan. Totean sen vajavaiseksi, mutta ymmärrämme kyllä toisiamme, koska mies kehuu Raikosta ja tietää hänen olevan maanmieheni. Aika Räikkönen tuntuu olevan itsekin.

Hotelli on siisti ja hyvällä paikalla. Bussit Venetsiaan kulkevat seitsemän minuutin välein hotellin vierestä. 80 e per yö on ihan kohtuullinen hinta siististä, rauhallisesta huoneesta täälläpäin. Laukut peräkammariin ja shoppailu + syöntijuontikierros Mestressä. Ei mitään ennakkokäsitystä Mestrestä ja iloisena toteamme tämän olevan ihan viihtyisä italialaiskaupunki vailla häliseviä turistilaumoja ja sen myötä vailla turistihintoja.
Maittavat pizzat ryyditettynä karahvillisella punaviiniä maksavat 14 e/henkilö ja takaavat hyvät unet.

Aamulla sitten yhteen maailman kiehtovimmista matkakohteista. Siitä on luettu kirjoista ja matkaoppaista, on nähty lukuisissa elokuvissa ja nyt ollaan täällä… uskomatonta!

Kuudella eurolla per henkilö vaporetto kuljettaa Piazzale Romalta Grande Canalea pitkin San Marcon aukiolle ja hienot palatsit seuraavat toisiaan. Tosiaan, tuttuja paikkoja monista elokuvista. Hymy karehtii suupielessä monella muullakin kuin allekirjoittaneella.

P5080111P5080120P5080118P5080121P5080126

P5080128P5080129P5080131

Huokausten silta bongataan ekaksi ja sitten Markuksen kirkon jonoon. Jono on jo aamusta n. 50 m pitkä, mutta etenee kyllä nopeasti. Ovella joudun repun pudottamaan turvamiehen jalkoihin visiitin ajaksi. Takavarikoin toki kaiken arvokkaan taskuihini. Kirkko on todella hieno ja vierailun arvoinen, varsinkin ilmaisen sisäänpääsyn ansiosta.

P5080136P5080138P5080143
Jonkin aikaa vielä filmaillaan “Euroopan olohuoneessa”, eli San Marcon aukiolla, jonka jälkeen suunnataan Rialtoa kohti. Kapeita kujia, siltoja, kanavia, piazzoja, merkkiliikkeitä, matkamuistoliikkeitä ja kahviloita loputtomana jonona. Kartan saa pistää suosiolla reppuunsa, sillä ei täällä labyrintissä ole mitään käyttööä. Grande Canale oikealla puolen ja suunta auringosta, hivuttaudumme pikku hiljaa Piazzale Romaa kohti.

P5080148P5080174P5080156P5080162P5080165P5080166
Reppu painaa sitä enemmän, mitä lähemmäs Piazzale Romaa päästään. Välimeren aurinko porottaa armottomasti, ja pakko on pari kertaa pysähtyä virvokkeelle ja lepuuttaa jalkoja. Hinnat ovat korkeahkot, mutta vielä siedettävät. Jos kotimaassa on lapinlisä, niin täällä on sitten venetsianlisä. Se olut tölkki pitää tänne rahdata veneellä mantereelta, niin tuottaahan se vaivaakin hiukan enemmän. Päivä Venetsiassa on ehdottomasti liian vähän, mutta voihan tänne aina palata, jos siltä tuntuu.

P5080178P5080184P5080189

Mestre tuntuu rauhalliselta edellisen jälkeen, ja pienien junaeväiden shoppailun ja pizzaillallisten jälkeen suuntaamme hotellille elpymään päivän rasituksista.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia, Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.