Menton ja Ventimiglian markkinat

P5150684Tämä kiertomatka tehtiin keväällä 2009, käsittäen Veronan, Venetsian ja Milanon pohjois-Italiassa, kuten myös Nizzan, Antibesin, Cannesin ja St.Tropezin Ranskan Rivieralla. Ja tulihan sitä Monacossakin piipahdettua useamman kerran. Kirjoitin matkasta jutun Suomi24 matkakertomukset-palstalle, mistä olen kopioinut sen nyt tänne. Poistelin suurimmat kirjoitusvirheet ja lisäsin kuvat, joten olkaapa hyvät!

Aamu oli mennyt erinäisissä kotiaskareissa. Lisäksi oli pitänyt käydä ruokakaupassa ja hankkia sateenvarjot. Aamuyöstä alkanut sade oli jatkunut siihen saakka, että toinen uusista sateenvarjoista saatiin levälleen. Toista ei ehditty edes ottaa pussista, kun sade lakkasi. Enemmän se kyllä oli ollutkin sellasta pientä tipottelua, mutta oishan siinä kastunut päivän mittaan sateen jatkuessa.

Gare Routierella oli ryysistä kun saavuimme sinne puolilta päivin. Mentonin bussiin oli niin moni menossa, että jäätiin suosiolla oottaan seuraavaa bussia. Jostain syystä tänään liikenne takkuili ja moni bussi jäi kokonaan tulematta. Viereiseltä pysäkiltä olis pitänyt lähteä bussi 100x Monacoon, mutta sitäkään ei kuulunut. Niinpä senkin bussin odottajat alkoivat pikkuhiljaa pakkaantua tähän meidän jonoon. Bussi 100 menee myös Monacon kautta pääteasemana Menton.

Alkoi olla jo aika hermostunut tunnelma, kun bussi viimein saapui ja siinä ei juuri jonotussääntöjä kunnioitettu. Me oltiin ekana jonossa, mutta päästin yhden lapsiperheen ja pari vanhusta edelle. Siinä välissä yritti parikymmentä muutakin kiilata bussiin, mutta yritykseksi jäi. Istumapaikat saatiin ja meitä vastapäätä istui pari nuorta miestä, joiden puheesta ei ottanut mitään tolkkua. Veikkailin kavereita unkarilaisiksi, mutta paljastuivat latvialaisiksi. Toinen puhui vielä lontoota hyvin ja oli matkaillut laajalti, joten vaihtelimme matkavinkkejä Monacoon asti. Pojat jäivät tutustumaan ruhtinaskunnan ihmeisiin ja me jatkoimme matkaa.

P5150680P5150676
Mentonissa kävelimme puolisen kilometriä rautatieasemalle ja liput Italian puolelle Ventimigliaan siirtyivät haltuumme muutaman euron maksusuoritusta vastaan. Oli 2,5 tuntia aikaa tutustua Mentonin ihmeisiin. Taaskaan meillä ei ollut karttaa ja turistitoimisto oli siestan takia kiinni, joten lähdimme tallustelemaan alamäkeen merta kohti. Ehkä pilvisestä päivästä johtuen rantakadullakin oli hiljaista ja vanhaan kaupunkiin oli sen verran matkaa, ettei lähdetty sinne asti…ois voinu mennä juoksuksi taas kerran. Istuskeltiin sitten kahvilassa rannan tuntumassa, kunnes oli aika palata asemalle.

Ventimiglia vaikutti mukavalta pikkukaupungilta. Markkinat olivat levittäytyneet rantakatujen tuntumaan. Kauppiaat huutelivat italialaiseen tapaan ja yrittivät kiinnittää meidän potentiaalisten asiakkaiden huomion. Kyllähän sieltä vyötä, laukkua yms. tarttuikin mukaan. Kyllä nyt kielipää sekosi lopullisesti, kun osa puhui ranskaa, osa italiaa ja osa vielä englantia. Muutenkin on vähän mennyt mercit ja graziet sekasin kun on sukkuloitu maasta toiseen. Kantamusta alkoi olla jo niin paljon, että kun poislähtiessä laukkukauppias heitteli viimeisiä matkalaukkuja autoon ja pyyteli pinkistä reilunkokoisesta matkalaukusta kahtakymppiä, ei kehdattu edes tinkiä. Olo keveni huomattavasti.

P5150682P5150683P5150689

Syy liikenteen takkuamiseen selvisi Nizzan rautatieasemalla, kun yritin ostaa huomiselle lippuja Nizzasta Milanoon: Miesvirkailija valitti, ettei voi myydä lippuja, koska Ranskassa oli menossa rautatielakko ja hän ei tiedä, mitkä junat huomenna kulkee. Käski tulla aamulla uudelleen. No, sitten vaan pakkaamaan ja siivoamaan kämppää.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia, Monaco, Ranska Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.