Amex ja Aspire Lounge

Aspire

Vuoden päivät on häirinnyt selaimen sivupalkissa päivystävä American Expressin mainos, missä luvataan tuo kultakortti käyttöön ilmaiseksi yhden vuoden ajaksi. Klikkasin sitten auki tuon mainoksen selvittääkseni tarkemmin mitä tuohon diiliin sisältyy.

Eli kyseessä on luottokortti, johon sisältyy matkavakuutus, mikäli matkasta 75 % on maksettu tuolla kortilla. Palvelua luvataan 24/7 ongelmatilanteissa kaikkialla maailmassa. Lisäksi siihen sisältyy 4 ilmaista lentokenttälongekäyntiä vuodessa ja noiden neljän käynnin lisäksi loungeen pääsee maksamalla 24 e/kerta. Pikaisella laskutoimituksella noita lentokentälläodotteluita mahtuu tulevan vuoden sisään toistakymmentä, joista osan voisi tietysti viettää mukavasti viileän ja hämärän loungen upottavalla nahkasohvalla viiniä siemaillen kansainvälisessä atmosfäärissä.

Korttihan on testattava ja täytin hakemuksen. Erityisesti nuo ilmaiset loungekäynnit kiinnostavat. Hyvin on kyllä muistissa, kuinka suolaisissa hinnoissa noilla kentillä kaikki on. Nykyäänhän kaikki lennon hintaan kuuluvat ruoka- ja juomatarjoilut on poistuneet ainakin lyhyemmiltä lennoilta, eli siltä kannalta.

Kohtapa pukkasi mailia, että korttihakemus on otettu käsittelyyn. Noin viikon päästä tuli infoa, että hakemus on hyväksytty, ja siitä viikon päästä kortti oli laatikossa.

PremierRewardsGold

Onneksi tuli siinä vaiheessa tutkittua noita pienemmällä painettuja tekstejä, niin huomasin, ettei tällä kultaisella läpyskällä vielä loungen ovet aukene, vaan tämä vasta oikeuttaa hakemaan Priority Passia, millä nuo ovet pitäisi sitten saada kammettua auki. Hakeminen onkin sitten jo hieman hankalampaa. Ensin pitää tulostaa hakemus, joka pitää täyttää, allekirjoittaa ja viedä postiin. Mutta monellako nykyään on edes tulostinta?

Kaveriapuun turvauduttuani saan tuon aikaavievän toimituksen tehtyä, ja jään odottelemaan tuota mustaa muovipalasta, joka sivuston mukaan luvataan toimittaa 10-14 vrk kuluessa siitä kun hakemus on otettu käsittelyyn.

Alle kuukausi on aikaa seuraavaan reissuun, niin saapa nähdä joudunko kuitenkin vielä tällä reissulla turvautumaan Helsinki-Vantaan ylihintaisiin eväisiin.

Sitä odotellessani googlettelen, millaiseen longetarjontaan tuo kortti oikeuttaa kotimaan kamaralla. Helsinki-Vantaalla saa valita peräti kahdesta A:sta, eli Aspire Loungesta ja Almost@Home-nimisestä rentoutumishuoneesta. Kumpikaan ei ole järin hyviä arvosteluja saanut, mutta jompaankumpaan nyt kuitenkin kurkataan tulevalla matkalla, jos kortti kopsahtaa laatikkoon ennen sitä.

Ja kopsahtaahan se noin viikkoa ennen lähtöä, eli kaikki kunnossa siltä kantilta.

PP_Select_Card-c5159610-53fe-4ae3-a44a-a23b1fc2c46a

Aspire Lounge on vastapäätä porttia 27 ja sinne noustaan samoja portaita, kuin monilla reissuilla tutuksi tulleeseen näköala ravintolaan.  Mustaa Priority Passia ja boarding cardia vilauttamalla saamme tervetulotoivotukset ja astumme  sisään.

Tämä näyttää olevan kaiken kansan paikka, eli porukkaa on vauvasta vaariin. Ja aika täyttä näin lauantai-iltapäivänä. Sekaan sopii vielä kuitenkin yksi Hugo  Bossin testeriä käyttänyt seuralaisineen, ja pian istumme kahden hengen pöydässä, edessä lautasellinen salaattia ja lasillinen punaviiniä, joka osoittautuu laatutavaraksi. Lautaset on aika pienet, joten joudumme hieman santsaamaan. Kuten viiniäkin… Aterian kruunaa lasillinen Gin Tonicia.  Ei tämä nyt mikään huono kokemus ole  vaikka ryhmää lappaa edestakaisin koko ajan.  Rauhallisempaa täällä kuitenkin on, kuin  tuolla alakerrassa. Eli tällä hetkellä näyttää siltä että Amexin hankinta kannatti.

Aspire 2

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Suomi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta kohteessa Amex ja Aspire Lounge

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.