Toscanan auringon alla: Siena

Säätietojen mukaan oli tulossa päivä aurinkoinen, joten heti aamusta ajattelin paikata aukon sivistyksessä, mikä oli syntynyt pari päivää sitten, kun oltiin jouduttu ajamaan Sienan ohi vesisateessa.

Jostain kumman syystä navi ajatti ensin väärään suuntaan pari kilometriä ja käski tehdä uukkarin. Kostona tälle en enää uskonut mokoman ohjeisiin vaan ajoin omalla näppituntumalla pikkuteitä pitkin kohti Sienaa, vaikka navi yritti opastaa moottoritielle.

Ja nyt kyllä kannatti pitää päänsä. Maisemat oli hienoja matkan varrella, kun taas motarilla tullessamme saimme ihailla etupäässä vehreitä pusikkoja.

Monteriggionessa oli peräti hieno linna kukkulan päällä, mistä koitin saada kuvan vauhdissa, samalla kun koitin pitää Punton mutkaisella tiellä.

Lady oli jäänyt aamusta kohentamaan make uppia iltapäiväistä San Gimignanon retkeä varten ja olin siis yksin liikkeellä.

Huomasin kadun varressa parkkipaikan, kun kaupungin muuri oli jo näköpiirissä. Roskalaatikoiden vieressä oli Punton mentävä aukko, mihin asettelin varovasti mustaa oriani. Kun sain auton paikalleen, siihen tuli vielä eteeni pätkäauto nimeltä Smart, ja näytti siltä että peruuttaa väkisin keulaani. Niimpä otin pakkia sen verran, että roskapöntöt takanani kolisi ja menin sitten tutkimaan vaurioita. Tyytyväisen oloinen Smarttikuski näytti peukkua ja katosi liikkeeseen kadun toiselle puolelle. Onneksi mitään naarmuja ei takapuskurissa näkynyt. Tahtoo käydä kukkaron päälle, jos saa vuokra-autoon pientäkään osumaa.

Tienvarressa olevan kyltin mukaan tähän saa pysäköidä ilman maksua, joten lähdin tallustamaan kohti kaupungin muuria. Seuraavan pysäköintitilan edessä oli kyltti, että pysäköinti sallittu 30 min, ja parkin kohdalla samanmoinen kyltti kuin paikalla mihin Punton jätin. Tulipa nyt mieleen, että varmasti sama 30 minsaa on tuollakin rajana, mihin auton jätin. Ihmettelinkin jo aiemmin, etteikö ole mitään rajoitusta parkkiajalle  niin lähellä kaupungin keskustaa.

No varmaa on, etten aio moisen pikkuasian pilata kenties ainoaksi jäävää Sienan visiittiä, vaan tässä mennään nyt pikku riskillä. Jos tulee sakko, niin tulee. Tuskin se niin iso on että konkurssi tulee. Sitäpaitti nämä kadun vierustaala olevat autot on sen näköisiä, että ovat olleet tässä jo pidempään.

Kaupunginmuuri oli vissiin joku paikallinen kehäkolmonen, koskapa vanhakaupunki ei vielä tästä alkanutkaan, vaan vasta muutaman sadan metrin päästä.

Kapea katu lähti johdattamaan paikasta, missä oli jonkinlainen autojen ja bussien kääntöpiste. Kadun varrella oli luonnollisesti monenlaisia kauppoja, tavernoita yms.

Sitä mukaa, kuin turistien määrä lisääntyi, tiesin määränpääni lähestyvän. Eli, olin menossa katsomaan sitä aukiota, missä nämä maailmankuulut hevoslaukkakilpailut, eli paliot järjestetään.

Eräästä kadunkulmasta vietti portaat alavasemmalle ja portaitten alapäässä pilkotti aukeantapainen. Sieltähän se Piazza del Campo viimein löytyi. Olin kävellyt varmasti kolme kilometriä autolta.

Aukiolla oli satoja turisteja, joista osa istui kallimmanpuoleisissa ravintoloissa ja osa vain makaili aukiolla. Piazza tosiaan sijaitsee montussa muuhun kaupunkiin nähden, ja muistelinkin, että paikalla on muinoin sijainnut amfiteatteri, eli Sienan colosseum.

Erästä naista oli alkanut reissaaminen ottaan siinä määrin voimille, että makasi aukion laidalla selällään, jalat kaverinsa sylissä. Paikalla oli kaksi poliisiautoa ja siihen tuli vielä ambulansseja kaksin kappalein, vaikka tilanne ei kyllä vakavalta näyttänyt. Mutta ehkä rouvaa oli siepannut pumpusta. Ostin gelaton, filmailin aikani joka suuntaan ja siirryin Duomon aukiolle.

Jeesus mahtaisi olla pahalla päällä jos näkisi, mikä markkinameininki Duomon aukiolla on meneillään. Krääsäkojuja oli tosiaan pilvin pimein ja Siena-aiheiset matkamuistot tekivät kauppaansa. Otin muutaman kuvan ja lähdin paluumatkalle. Taitaa olla nyt tämän reissun tähän asti lämpimin päivä tulossa.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Toscanan auringon alla: Siena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.