Toscanan Manhattan

Kun Collesta Volterraan johtavalta tieltä poikkesi oikealle niin ei tarvinnut kauan ajaa, kun San Gimignano näkyi kaukaisuudessa vasemmalla. Miksihän en pysäyttänyt autoani tuohon paikkaan parin kuvan ajaksi. Kun koko muu Elsan laakso oli pilvisen harmauden peitossa, tuonne kukkulan päällä sijaitsevalle “ Toscanan Manhattanille “ paistoi aurinko ja kaupunki näytti suorastaan kultaiselta auringon valossa. Ehkäpä ajattelin, että saadaan kuvia sitten lähempänä.

Mutta ei saatu. Tie kiemurteli kukkuloiden rinteillä ja San Gimignanosta ei näkynyt enää vilaustakaan.

Ennen kaupunkia on parkkialue P1, mutta ajeltiin ohi, toiveissa saada paikka jostain lähempää keskustaa. Mutta kuten arvata saattaa, parkkialueet P2 ja P3 olivat täynnä tässä turistien suosimassa kylässä. Eipä auttanut, kuin palata P1;seen ja lähteä kapuamaan ylämäkeen.

Matka oli alle kilometrin, mutta kyllä se hien sai pintaan kun aurinkokin porotti täydeltä terältä.

Kylä on turistien suosiossa etupäässä siksi, että täältä löytyy ilmeisesti ainoana kylänä Toscanassa nuo korkeat tornit, joista tulee pilvenpiirtäjät mieleen. Rikkaat suvut ovat aikoinaan rakentaneet palatsiensa yhteyteen tornin, mihin tarpeen vaatiessa paeta vainolaista. Ja kai se on osoitus myös vauraudesta. Mitä korkeampi ja hienompi, sitä rikkaampaa porukka talossa asuu.

Niitä on ollut myös muissa kylissä alueella, mutta kuten majoittajamme poika Lorenzo meitä valisti, ne ovat maanjäristyksissä tuhoutuneet.

Tässä kylässä on säästytty tuhoilta ja nyt nämä hienot rakennelmat vetävät tuhansia turisteja joka päivä ihmettelemään tätä ainutlaatuista kylää. Ja tietysti jättävät sievoisen summan paikallisen elinkeinoelämän hyväksi.

Mitäs tässä enempiä löpisemään, kuvat kertokoon loput. Vierailun arvoinen paikka.

Ps. Näpsäisin sitten poistullessa kuvan paikalta, missä se olisi paitänyt ottaa jo menomatkalla.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.