Ajelulla Chiantin viinikylissä

Colle Val d`Elsa on siinä mielin mainio paikka tukikohdaksi, että siitä on helppo lähteä mihin suuntaan tahansa, niin aina löytyy mielenkiintoista nähtävää.

Nyt tänä harmaisena aamuna päätettiin ajella Chiantin viinikylät läpi ja ehkä pysähdellä mukavan näköisissä paikoissa.

Ajan säästämiseksi hurautettiin Firenzeen johtavaa moottoritietä ensin melkein kaupunkiin asti, eli San Casciano in Val di Pesaan. Tällä pätkällä ei ( muistaakseni ) tarvinnut tietulleja maksaa.

Siitä jatkettiin mutkaisia teitä pitkin Strada in Chiantiin. Kierrettiin kylän keskusaukio ja todettiin, että kylä voisi olla mikä tahansa italialaiskylä, ja jatkettiin Greve in Chiantiin.

Täällä nyt jo näki, että ollaan viininviljelysseudulla. Viinitiloja oli kahtapuolta tietä ja Wine tastingiakin olisi ollut saatavilla ihan kiitettävästi. Sade kuitenkin ropisi tuulilasiin siinä määrin, että päätettiin siirtyä seuraavaan kylään, eli Radda in Chiantiin.

Maisemat olivat kauniin kumpuilevia, muttei ihan niin silmiä hiveleviä, kuin Orcian laaksossa.

Vaikka kylien välissä oli pääosin poutaista ja aurinkokin pilkahteli, niin Raddassa taas satoi.

Eli jatkettiin viimeiseen reitillämme olevaan kylään, eli Castellinaan. Ja, ei voi olla totta… Taas kylien välissä ei satanut pisaraakaan, mutta heti kun saavuttiin itse kylään, niin alkoi vesisade. Ja niinpä ei jalkauduttu taaskaan itse kylän raitille.

Äkkiseltään auton sisältä katsoen, tuo Castellina näytti viehättävimmän näköiseltä näistä kylistä ja ehkä vastasi eniten etukäteismielikuvaa Chiantista.

Palattiin takaisin Colleen, missä aurinko paistoi täysiä kylän keskusaukiolle ja se oli viinilasin paikka.

Tietoja Tapsa

Matkailua neljällä vuosikymmenellä
Kategoria(t): Italia Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.